De voordelen van het kiezen voor een ronde eettafel

De voordelen van het kiezen voor een ronde eettafel

December 15, 2021 ronde eettafels 0
ronde eettafel

Wanneer je een eettafel gaat uitzoeken, ben je waarschijnlijk als snel geneigd om een rechthoekige eettafel aan te schaffen. Dit is dan puur omdat jij het gewend bent. Heb je echter wel eens nagedacht om een ronde eettafel te kopen in plaats van een rechthoekige eettafel? Je ziet het steeds vaker in de Nederlandse interieurs en dat is ook niet gek. Er zitten namelijk veel voordelen aan het hebben van een rond eettafels? Wil jij weten wat deze voordelen allemaal zijn? Lees dan verder!

1. De ronde eettafel zal minder ruimte in beslag nemen

Bij veel huishoudens staat de ronde eettafel bekend vanwege zijn praktische imago. Als jij een kleine woonkamer hebt, dan past een ronde eettafel veel beter in jouw huis. Zonder de hoeken is hij namelijk super compact. Daarnaast kun je ook goed spelen met verschillende zitmogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende soorten stoelen aan de ronde eettafel schuiven of zelf een eetkamerbankje. Zo creëer je veel zitruimte zonder dat het in de weg staat of te veel ruimte in pikt.

2. Er is altijd een mogelijkheid voor extra zitplaatsen

Als jij heel erg houdt van gezelligheid, dan heb je vast vaak vrienden en familie over de vloer. Heerlijk samen borrelen of dineren doe je dan aan je nieuwe ronde eettafel. Je kunt namelijk super veel zitplaatsen kwijt rondom de tafel. Dit komt doordat je geen hoeken hebt. Je bent dus niet beperkt tot maar vier of zes zitplaatsen. Je kunt gewoon zoveel mogelijk mensen als je wil aanschuiven aan de ronde eettafel. Dit kan vooral super gemakkelijk bij ronde eettafels met maar één tafelpoot. Jouw eetkamer wordt op deze manier dé favoriete plek in huis voor al jouw gasten.

ronde eettafels

3. Een ronde eettafel oogt veel gezelliger

Natuurlijk is het ook zo dat een ronde tafel veel gezelliger ook dan een rechthoekige tafel. Waarom dat zo is? Het voeren van een gesprek wordt veel makkelijker omdat iedereen naast elkaar zit. Je kunt iedereen aan tafel zien en in de ogen aan kijken. Bij een rechthoekige tafel moet je vaak voor over buigen om de persoon aan de andere kant te kunnen zien. Bij een ronde tafel kun je zo gemakkelijk met de hele groep praten zonder dat iemand aan de zijkant wordt afgeschermd. Als je in een restaurant binnen komt met een grotere groep wil je toch ook altijd het liefst de ronde tafel hebben? Waarom zou dit dan niet zo zijn in je eigen huis?

4. Een ronde eettafel breekt de ruimte

Het is ook zo dat een ronde eettafel de ruimte breek. Een eetkamer heeft vaak op zich zelf al genoeg rechte lijnen en hoekige vormen. Dan maakt de ruimte dan uiteindelijk ook erg saai om naar te kijken. Dit hoeft echter niet want met een paar ronde vormen in de ruimte wordt alles al een stuk spannender. Daarom is een ronde eettafel ook een goed idee. Zo combineer jij de strakke rechte lijnen met een mooie ronde eettafel. Dit zorgt ervoor dat de ruimte een gezellige sfeer krijgt. Gebruik daarbij ook wat leuke warme kleuren op de muur om het een geheel te maken.

5. De mogelijkheden van een ronde eettafel zijn eindeloos

Het laatste voordeel van het aanschaffen van een ronde eettafel is dat het super veel mogelijkheden biedt. De ronde eettafel is namelijk op dit moment heel erg trendy. Dat is ook niet zo gek met al die voordelen. Naast dat een ronde eettafel heel erg praktisch is, kun je ze ook kopen in heel veel verschillende stijlen. Je kunt bijvoorbeeld een ronde eettafel met een poot of met meerdere poten kiezen. Je kunt voor een houten ronde eettafel gaan of juist eentje van glas. Denk ook aan de verschillende bladen van de tafel. Een marmeren eettafelblad is namelijk ook super erg trendy. Veel mensen zeggen echter wel uit ervaring dat een houten eettafel altijd goed en trendy blijft. Gelukkig zijn er in hout soorten ook van allerlei dingen mogelijk zodat je de eettafel toch helemaal naar je eigen hand kunt uitkiezen.

Een ronde eettafel zorgt er dus voor dat jouw eetkamer er super gezellig uitziet, je veel zitruimte hebt en jouw gezelschap goed met elkaar kan kletsen. Genoeg redenen om een ronde eettafel aan te schaffen dus.