Werken als logistiek medewerker

Werken als logistiek medewerker

October 19, 2017 Blogging 0

Heb jij affiniteit met de logistieke sector en ben je een echte aanpakker? In deze blogpost hebben wij de leukste logistieke baantjes voor jou op een rijtje gezet!

 

Logistiek Planner

Als logistiek planner houd jij je bezig met het plannen van bijvoorbeeld productie, transport en/of personeel. Je moet verder goed kunnen schakelen tussen verschillende partijen zoals supply chain managers, projectleiders, productie medewerkers, etc. Het is dus belangrijk dat je organisatorisch sterk en stressbestendig bent.

 

Koerier

Als auto of scooter koerier ben je lekker onderweg om pakketjes, post of maaltijden te bezorgen bij de klant. Je kan zowel fulltime als parttime aan de slag als koerier en hebt vaak veel vrijheid en flexibiliteit. Een leuke (bij)baan die gemakkelijk te combineren is met een studie of andere baan!

 

Heftruckchauffeurs

Als heftruckchauffeur ga je aan de slag in het magazijn en transporteer je met een truck zware lading over korte afstanden. Om als heftruckchauffeur aan de slag te kunnen gaan heb je natuurlijk wel een heftruckcertificaat nodig!

 

Supply Chain Manager

Als supply chain manager plan, coördineer en monitor je binnen een bedrijf de stroom van goederen en diensten van de leverancier tot aan de eindconsument. Verder ben je continu bezig met het analyseren en optimaliseren van de processen. Doordat supply chain managers bij het hele logistieke proces betrokken zijn, hebben ze veel contact met andere partijen zowel binnen als buiten de organisatie.

 

Logistieke Medewerker

Als logistiek medewerker of magazijnmedewerker ben je verantwoordelijk voor het juiste verloop van het gehele proces en houd jij je bezig met de ontvangst, opslag en het verzendklaar maken van de goederen. Je werkzaamheden kunnen bestaan uit het laden en lossen van vrachtwagens en het verpakken van producten.

 

Productiemedewerker

Als productiemedewerker voer je werkzaamheden uit die te maken hebben met het productieproces. Denk hierbij aan het bedienen van machines, het inpakken van goederen, het controleren van de kwaliteit van goederen, het aanvullen van voorraden, etc. Verder ben je als productiemedewerker meestal werkzaam in ploegendiensten, wat betekent dat je vaak ook nachtdiensten draait.