BIJZONDERE OBJECTEN VERHUIZEN 

BIJZONDERE OBJECTEN VERHUIZEN 

July 12, 2021 Huis en Tuin Reizen Wonen 0

Er zijn veel dingen die je zonder enkele moeite in een verhuisdoos kunt stoppen en op de vrachtwagen kunt zetten. Bij grote, bijzondere objecten kost het je toch wat meer moeite. Bijzondere objecten kunnen bijvoorbeeld een piano, een aquarium, een wasmachine of misschien wel een grote antieke kast zijn. Om deze objecten te kunnen verplaatsen moet je vaak toch even wat inzichtelijker denken. Bijzondere objecten zijn een stuk lastiger te verhuizen. Dit komt doordat ze niet alleen groot zijn, ook zijn ze vaak zwaar en oudere objecten zijn vaak ook extra kwetsbaar. Hieronder vind je enkele tips om bijzondere objecten op een makkelijke manier te kunnen verhuizen. 

verhuis een piano

Piano verhuizen

Een piano is voor de meeste mensen een geliefd object. Dit is een object dat je niet zomaar zelf kunt verhuizen. Naast de financiële en emotionele waarde van een piano is deze ook nog eens erg zwaar. Een piano weegt al snel tussen de 150 en 350 kilo. Je moet er natuurlijk niet aandenken dat deze beschadigd tijdens de verhuizing. Hiervoor kun je dus het beste een specialist inschakelen. Denk eens aan Flakkee Verhuizers! Zij zijn al 90 jaar specialisten in het verhuizen van bijzondere objecten, waaronder piano’s. Zij zijn hier goed op voorbereid en weten exact hoe ze veilig en ongeschonden jouw favoriete muziekinstrument op de nieuwe locatie moeten krijgen. 

Aquarium verhuizen

Een aquarium is enorm kwetsbaar en ook nog eens zwaar. Dit komt door de hoeveelheid water die erin zit. Het is aan te raden om het aquarium voor grotendeels leeg te maken en er nog een klein bodempje water in te laten zitten. Hoe groter het aquarium, des te zwaarder hij is en des te meer water eruit moet worden gehaald om hem te verhuizen. De vissen kun je beter los vervoeren. 

Antieke kast verhuizen

Je bent lekker aan het verhuizen en dan kom je die ene kast tegen waar je tegenop ziet om te verhuizen: de antieke kast van je overgrootmoeder. Hoe kun je deze kast het beste verhuizen? Antieke kasten zijn vaak veel te zwaar om te tillen. Voor kleinere kastjes zou je bijvoorbeeld een steekwagen kunnen gebruiken. Maar voor grotere kasten heb je echt een verhuis trolley nodig. Vaak kun je antieke kasten niet uit elkaar halen, omdat ze daarvoor te kwetsbaar zijn. 

Grote kluis verhuizen

Ook voor het verhuizen van een grote kluis kun je het beste een specialist inschakelen. Er bestaat namelijk een grote kans dat je en de kluis en je rug beschadigd. Zoek hiervoor dus een verhuisbedrijf dat hierin gespecialiseerd in is!