De vele mogelijkheden om te leasen

De vele mogelijkheden om te leasen

June 4, 2018 Auto 0

Wie aan een auto leasen denkt, denkt natuurlijk al snel dat dit alleen via de zaak gedaan kan worden. Dat betekent dus dat de baas lief aangekeken moet worden om de auto van je dromen voor de deur te krijgen. Niets is tegenwoordig echter minder waar. Het leasen heeft immers een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Daardoor is het tegenwoordig mogelijk om op allerlei manieren ook op eigen naam een auto voor de deur te krijgen met de hulp van een leasemaatschappij. Het is interessant om de verschillende opties eens naast elkaar te leggen en te vergelijken.

Particulier leasen

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat particulier leasen tegenwoordig heel goed mogelijk is. Dit wordt ook wel private lease genoemd. In veel opzichten is dit te vergelijken met het leasen zoals dit lange tijd door bedrijven zakelijk werd gedaan. Alleen is het dan natuurlijk wel zo dat de lease niet door een bedrijf, maar door een privépersoon wordt gedaan. Dit betekent in sommige gevallen ook dat een aantal zaken met betrekking tot bijvoorbeeld de verzekering en dergelijke net iets anders wordt aangepakt door de leasemaatschappij. Aan de andere kant zijn veel dingen echter juist precies gelijk.

Shortlease

Een belangrijke ontwikkeling die veel aandacht krijgt tegenwoordig, is shortlease. Dit is een meer flexibele vorm van leasen. Waar het eerder gebruikelijk was om te leasen volgens een vast contract met een bepaalde looptijd van enkele jaren, daar is dat tegenwoordig niet altijd meer het geval. Zo kan het bijvoorbeeld mogelijk zijn om de periode al zo kort als een maand te maken. Dat maakt dat het bijna de ideale mengvorm tussen huren en leasen genoemd kan worden. Er zijn zeer veel mogelijkheden op dit vlak te zien. De andere facetten van het leasen zijn juist wel gelijk aan lease met een veel langere looptijd van de contracten.

Flexlease

Door de bestaande leasevormen naast de vormen die nieuw en opkomend zijn te leggen, is weer een nieuwe ontwikkeling ontstaan. Het gaat dan om flexlease. Dit is daadwerkelijk een flexibele vorm van leasen. Het is te vergelijken met een soort a la carte vorm van leasen. Daardoor zijn er dus verschillende tariefgroepen mogelijk, afhankelijk van de zaken die wel en niet meegenomen worden in de lease. Ook is er veel mogelijk met betrekking tot de lengte van de looptijd. Daardoor kan de auto die gewenst is worden geleased voor de periode zolang als gewenst, tegen de voorwaarden zoals die het gunstigst zijn.

Occasionlease

Ook aantrekkelijk om te bekijken is de mogelijkheid om een occasion zowel privé als zakelijk te leasen. Een auto die al wel enkele kilometers heeft gemaakt, maar nog lang niet versleten is, kan immers heel goed dienstdoen. Wanneer deze voor een aantrekkelijk maandbedrag kan worden geleased, dan kan dat natuurlijk erg voordelig zijn. Vaak is er juist door voor het leasen van een occasion te kiezen ineens veel meer mogelijk. De prijzen liggen immers bij occasion lease gemiddeld iets lager, waardoor er dus bijvoorbeeld voor een net iets duurdere uitvoering kan worden gekozen. Dit past dan prima in het budget dat hiervoor beschikbaar was gemaakt.

Zakelijk leasen

Natuurlijk is het ook nog altijd mogelijk om een auto zakelijk te leasen. Sterker nog, zaken zoals flexlease en occasionlease hebben ook hun weg gevonden naar de zakelijke markt. Naast de meer gebruikelijke vormen zoals operational lease en financial lease is er dus ook als ondernemer heel veel mogelijk. Het is altijd aantrekkelijk om te onderzoeken welke voordelen dit op zakelijk gebied kan opleveren. Dit is immers precies de reden waarom er zakelijk zo vaak voor leasen gekozen wordt. Het gaat erom dat het de best mogelijke deal biedt die er te vinden is. Zoek dit dus goed uit.

Andere zaken

Let ook op de zaken die rondom het leasen spelen. Het is belangrijk om goed te weten wat er allemaal bij het leasen van en auto komt kijken. Denk bijvoorbeeld aan de bijtelling die wordt gerekend wanneer een auto zakelijk wordt geleased. Dit kan immers net dat verschil maken tussen de verschillende opties. Kijk ook naar wat de verschillende leasemaatschappijen zoal te bieden hebben. Ook de extra’s op het gebied van service kunnen bijvoorbeeld een belangrijk verschil met zich meebrengen. Alle reden om dit dus goed uit te zoeken wanneer gekozen wordt om voor het leasen van een auto te gaan.

Op welke manier lease jij? Deel jouw tips met ons!