Het proces binnen een verpakkingsbedrijf

Het proces binnen een verpakkingsbedrijf

August 19, 2020 Cosmetisch Industrie 0
verpakkingen van medicatie door een verpakkingsbedrijf

Stel, jij bent de afgelopen tijd flink aan de slag geweest met het ontwikkelen van een nieuw soort shampoo, dat niet alleen roos tegen gaat, maar ook je haar laat glanzen en enorm versterkt. Je bent er uiteindelijk in geslaagd om het ideale product te ontwikkelen. En met al je enthousiasme wil je het met mensen delen. Je bent klaar om het op de markt te brengen. Maar dan vraag je je af, hoe ga je dat fysiek doen. Je kunt moeilijk zelf zakjes gaan vouwen in de hoop dat de gloednieuwe shampoo er niet uit lekt. Dat zou zonde zijn, en daarnaast ziet dat er niet zo professioneel uit. Op dit moment komt een verpakkingsbedrijf jou hulp bieden.


Uiteraard biedt een verpakkingsbedrijf meer mogelijkheden dan enkel voor iets als shampoo. Bijvoorbeeld medicijnen, voedingssupplementen en zelf voedsel zelf kan door een verpakkingsbedrijf worden voorzien van het gewenste verpakkingsmateriaal.

Je vraagt een offerte aan

Als je het product klaar hebt dat je wilt laten verpakken, dan vraag je een offerte aan. In deze offerte bespreek je om welk product het gaat, om welke hoeveelheid van het product het gaat en hoe je het verpakt wilt krijgen. Het verpakkingsbedrijf neemt dit door en meestal binnen een werkdag krijg je al reactie met daarin de verwachtte kosten. Hoogstwaarschijnlijk heb jij een deadline in gedachten. Ook deze geef je door aan het verpakkingsbedrijf. En het bedrijf doet er dan alles aan om deze deadline te halen, zodat het op tijd bij op het gewenste adres geleverd wordt.

Je levert je materiaal aan

Als jij en het verpakkingsbedrijf alles hebben doorgenomen gaat het echte werk beginnen. Je levert je materiaal aan bij het bedrijf en daarbij ook het ontwerp dat op de verpakkingen gedrukt dient te worden. Je zult bij het laten ontwikkelen van een verpakt product vast wel weten hoe je wilt dat de verpakkingen er uit gaan zien en welke uitstraling het moet hebben. Wanneer je dat hebt gedaan zijn er twee situaties mogelijk, je levert zelf het materiaal van de verpakkingen waarin je wilt dat het verpakt wordt, of het verpakkingsbedrijf zorgt voor de grondstoffen van de verpakkingen. Dit spreken jullie van tevoren met elkaar af.

blisterverpakkingen

Het produceren

Als het verpakkingsbedrijf over alle materialen beschikt, gaat de productie van start. Het ligt er in dit geval aan wat de aard is van jouw product. In het bovengenoemde voorbeeld is het proces van verpakken iets korter dan wanneer je bijvoorbeeld een medicijn wilt laten verpakken. Als je een medicijn wilt laten verpakken, zal het medicijn eerst tot een ‘pil’ gevormd moeten worden. Dit kan gedaan worden in een capsule vorm, in een tablet vorm en in een gecoate tablet vorm. Besluit je het materiaal in capsule vorm geproduceerd te laten worden, dan kun je uit verschillende materialen kiezen waarin jouw product gecapsuleerd wordt; bijvoorbeeld materiaal dat in de maag al verteerd wordt, of materiaal dat pas in de darmen het medicijn los laat, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor materiaal dat speciaal ontwikkeld is voor vegetariërs. Maar ook kun je dus kiezen om het in tablet vorm te laten maken, dit kun je vergelijken met hoe een paracetamol er uit ziet, en tot slot voor een gecoate tablet vorm. Dit kun je weer vergelijken met hoe de roze pil ibuprofen er uit ziet. Dit laatste ziet er iets meer uit als een M&M en is dus gemakkelijker door te slikken.

Het verpakken

Het product is nu af en is klaar om verpakt te worden. Losse medicijnen verkoopt bijvoorbeeld niet zo prettig. Je kunt nu kiezen tussen potten, blisters, sachets, en stickpacks. Afhankelijk van het product dat je verpakt wilt hebben, kun je kiezen wat het beste erbij past. Het kan zijn dat je een ander soort verpakking in gedachten hebt voor je product dan die opties die er zijn. Geef dit aan, en het verpakkingsbedrijf zal kijken wat ze voor je kunnen doen.

De aflevering

Het proces zit er op. De verpakkingen worden in dozen gestopt en keurig binnen de afgesproken deadline op het gewenste adres af geleverd. Het product is voorzien van etiket en al, dus jouw product is nu klaar om op de markt gebracht te worden.