Omdat je hond het waard is

Omdat je hond het waard is

May 5, 2021 Cosmetisch 0
waterblazer voor de hond

In Nederland heeft bijna één op de vijf huishoudens een hond. Deze vrolijke viervoeters zijn het liefst de hele dag aan het ontdekken en worden dolenthousiast van een wandeling in het bos, op het strand of op andere plekken waar ze snel vies of nat worden. Om te voorkomen dat na zo’n wandeling je hele huis vies is, worden honden vaak even onder de douche gezet of snel afgespoeld met de tuinslang. Maar vervolgens zit je met een natte hond in je huis… De beste en snelste manier om je harige huisgenoot weer droog te krijgen is met een hondenföhn; oftewel een waterblazer voor je hond.

Waarom een waterblazer voor je hond?

Als een hondenvacht vies wordt, kan dat de hond irritaties op de huid geven. Vooral voor honden met een (iets) dikkere vacht is het om deze reden belangrijk dat je ze regelmatig wast. Een waterblazer is dan een handig hulpmiddel. Niet alleen droog je hiermee snel en gemakkelijk af, het geeft je hond ook een zacht en stralend vachtje. Na het wassen of na een regenachtige wandeling is je hond binnen no-time weer droog. Efficiënter en sneller dan een handdoek; een waterblazer voor je hond voorkomt de geur van natte hond in je huis en natte-hondenplekken op de bank.

Een waterblazer kopen

Als je op zoek bent naar een waterblazer voor je hond, kun je het beste op de volgende dingen letten: temperatuur, blaassnelheid, gewicht en prijs.

  • Temperatuur. Sommige waterblazers vertellen je exact welke temperatuur de geblazen lucht is, terwijl andere alleen ‘koud’, ‘warm’ of ‘heet’ aangeven.
  • Blaassnelheid. De meeste waterblazers voor je hond hebben een blaassnelheid tussen de 20m/s en 50m/s. Een hoge blaassnelheid betekent veel geluid en is schadelijk voor het gehoor van je hond. 
  • Gewicht. Een lichtere waterblazer heeft de voorkeur als je het apparaat bijvoorbeeld mee wilt nemen op wandelingen.
  • Prijs. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt, maar een goede waterblazer voor je hond hoeft niet meer dan €175,- te kosten. Voor €30,- heb je al een goede lichtere variant, met minder opties.

Hoe gebruik je een waterblazer?

Bij het gebruik van een waterblazer voor je hond is het verstandig om voorzichtig te zijn. Als je dit voor de eerste keer doet, laat je hond dan altijd even wennen aan het blazen zelf en het geluid dat uit de waterblazer komt. Zo maak je het een aangenamere ervaring voor jezelf en je huisdier.

waterblazer voor de hond

Als je hond aan de waterblazer gewend is, kun je de vacht stukje bij beetje drogen. Let er hierbij op dat je de waterblazer niet te lang op dezelfde plek houdt en dat de luchttemperatuur niet te hoog staat. Blaas met het apparaat nooit in de ogen van je hond en hou je hand voor zijn/haar oren, om gehoorschade te voorkomen. Voor het beste resultaat kun je het beste tegen de richting van de haarwortels in blazen.

Met deze informatie moet het lukken om een goede waterblazer voor je hond te vinden. Geef het beestje een knuffel van me.