Steenstrips zijn dé trend van nu

Steenstrips zijn dé trend van nu

March 31, 2022 Steenstrips 0
Steenstrip

Steenstrips zijn een trending manier om je huis te decoreren, zowel voor binnen en voor buiten. De verwerking van deze stenen in een interieur of exterieur zijn tegenwoordig een populaire trend, want door de vele keuze uit kleur en structuur kan je een mooie sfeer creëren in elk huis. Steenstrips zijn er in verschillende materialen: piepschuim, keramische tegels, baksteen of natuurgips. Deze zijn vaak ongeveer 2 centimeter dik.

De voordelen van steenstrips

Steenstrips hebben een heel aantal voordelen. Zo besparen ze veel plaats door hun dikte van maar 2 centimeter. Hierdoor zijn ze ook aantrekkelijk om bijvoorbeeld je gevel een mooie renovatie te geven. Daarnaast zijn ze ook op binnenmuren erg handig. Wanneer je bijvoorbeeld bakstenen steenstrips geplaatst zijn, zijn ze niet te onderscheiden van normale bakstenen.

Ook scheelt het heel wat aan kosten als je steenstrips plaatst in plaats van een hele muur vervangt. Is het exterieur van je huis wel toe aan een renovatie? Dan kan je er ook voor kiezen om steenstrips te gebruiken. Hierdoor blijft detaillering van ramen en deuren hetzelfde, maar bespaar je een hoop kosten.

Ook heb je, zoals al genoemd, veel verschillende soorten steenstrips. Zo kan je kiezen uit verschillende structuren en kleuren, maar ook uit verschillende lengtes en hoogtes. Deze variëren vaak tussen de 19 en 24 centimeter in lengte en 4 tot 6,5 centimeter in hoogte. Zo heb je er altijd wel eentje die bij jou thuis past.

steenstrips

De kwaliteit van steenstrips

Heb je een steenstrip van baksteen? Dan vraag je je vast af of de kwaliteit net zo goed is als een echte, dikkere baksteen. Doordat ze allebei van hetzelfde materiaal zijn gemaakt, heeft zo’n steenstrip dezelfde kwalitatieve eigenschappen als een normale baksteen, zoals de vorstbestendigheid. Een groot verschil is wel dat je normale bakstenen metselt en steenstrips vastplakt met een flexibele cementlijm tegen een isolatieplaat of muur. Daarna moet je ze nog wel even voegen, zoals je bij een normale bakstenen muur ook doet.

Hoe plaats je steenstrips?

Ben je geïnteresseerd in het plaatsen van steenstrips? Dat doe je zo:

Stap 1
Om er zeker van te zijn dat de steenstrips goed gaan hechten, is het belangrijk dat je eerst de wand of isolatieplaat goed gaat strijken.

Stap 2
Meet van tevoren goed hoe veel strips je nodig gaat hebben voor je wand. Zo weet je precies hoe veel steenstrips je ongeveer nodig gaat hebben en hoef je tussendoor niet extra naar de winkel te gaan. Zorg er ook voor dat je een goede steenzaag hebt.

Stap 3
Nu is het tijd om de strips te gaan lijmen. Met behulp van een lijmkam en pastalijm breng je 2 of 3 puntjes lijm aan op de steenstrip en plaats je ze op de muur. Druk de strip op de muur en haal de lijm dat er bij de zijkanten onderuit komt snel weg.

Stap 4
Voeg de steenstrips om ze goed waterdicht te krijgen als dit nodig is. Als de ruimte niet vochtig is en de steenstrips zien er het mooiste uit zonder voegsel, hoef je ze niet te voegen.