Cursus NLP

Cursus NLP

April 3, 2020 Prettig leven zelfontwikkeling 0
krijg controle met een cursus nlp

Waarom zou je een cursus NLP volgen, en wat is Neuro Linguïstisch Programmeren? NLP is kort gezegd de andere 92% van de communicatie. NLP is een systeem voor het begrijpen en gebruiken van de communicatie die er echt toe doet. Met de cursus NLP leer jij deze non-verbale communicatie beheersen, en kan je hier ook anderen mee helpen. 

Tijdens gesprekken fixeren de meesten van ons zich op woorden. Wat bedoelt deze persoon en wat moet ik erop antwoorden? Het is al lang bekend dat woorden het minst betekenisvolle aspect van communicatie is, en slechts 8% van de betekenis overbrengt. 

Stel iemand vertelt je bijvoorbeeld dat hij of zij het prima vindt jou te helpen bij het organiseren van een feestje. Maar de stem van deze persoon is plat en hij of zij trekt een gezicht alsof je ze net hebt uitgenodigd voor een avond van marteling met elektrische schokken. Dan is het toch duidelijk dat er iets anders aan de hand is. In woorden zei deze persoon ja, maar de non-verbale communicatie zei nee. Om deze 92% van de communicatie gaat het bij een cursus NLP. 

Neuro – Elk individu heeft zijn eigen unieke mentale filtersysteem ontwikkeld voor het verwerken van de miljoenen stukjes gegevens die door de zintuigen worden geabsorbeerd. Onze eerste mentale kaart van de wereld bestaat uit interne beelden, geluiden, tactiel bewustzijn, interne sensaties, smaken en geuren die ontstaan als gevolg van dit neurologische filterproces. 

Linguïstisch – Vervolgens geven we persoonlijke betekenis aan de informatie die we van de buitenwereld hebben ontvangen. We vormen onze tweede mentale kaart door taal toe te kennen aan de interne beelden, geluiden en gevoelens, smaken en geuren, en vormen zo een alledaags bewustzijn. De tweede mentale kaart wordt de linguïstische kaart genoemd. 

Programmeren – De gedragsreactie die optreedt als gevolg van neurologische filter processen en de daaropvolgende taalkaart.

krijg controle met een cursus nlp

De belangrijkste voordelen van een cursus NLP:

  • Je wordt een krachtige en inspirerende communicator;
  • Bedrevenheid in het lezen van non-verbale aanwijzingen;
  • Een vergroot onderbewustzijn en zintuiglijk bewustzijn;
  • Beheersen van je gedachtes en emoties;
  • Verlichting van angsten en fobieën;
  • Diepgang in persoonlijke en zakelijke relaties;
  • Corrigeer ongewenst gedrag bij jezelf en anderen;
  • Communiceer effectief en begrijp informatie van anderen;

De cursus NLP gaat ook juist over jouw interne communicatie

De meeste mensen realiseren zich niet dat er zoveel meer wordt gecommuniceerd dan alleen maar tussen mensen. Er bestaat een hele wereld van interne communicatie in je lichaam en geest. Innerlijke communicatie is een sterk voorbeeld van neuro linguïstisch programmeren, dat oorspronkelijk bekend stond als de studie van de structuur van subjectieve ervaring. Dat is een mooie manier om te zeggen dat NLP analyseert wat er tussen je oren gebeurt, zodat je er iets constructiefs mee kunt doen. Innerlijke communicatie bestaat uit beelden, geluiden en gevoelens. Uitzoeken wat je gespannen gevoelens geeft, is een kwestie van ontdekken welke beelden en geluiden bij het gespannen gevoel passen.