Polyurea Coating in jouw garage

Polyurea Coating in jouw garage

April 3, 2020 Huis en Tuin Industrie Wonen 0
Polyurea Coating

Bij het opknappen van je garage, is het kiezen voor een vloer met Polyurea Coating een verstandige keuze. De Polyurea Coating is uitermate geschikt om de betonvloer te versterken, beschermen en slagvast te maken. Daarbij vermindert de laag de oneffenheden in de vloer, en heeft het een glanzende afwerking. Heeft jouw garage een opknapbeurt nodig, lees dan snel verder.

Een vloer met industriële coating is niet alleen geschikt voor de garage. Want tegenwoordig past het ook heel erg goed in een modern en industrieel interieur. Binnenshuis zijn de eigenschappen van deze coating ook onmisbaar. Denk maar aan de voordelen als je kinderen hebt die op de vloer spelen. 

Polyurea Coating dekt gebreken in de bestaande vloer

Deze vloercoating geeft ruimtes doorgaans een strakke uitstraling. Het glanzende oppervlak is een welkome aanvulling op andere decoratieve elementen. Het dekt ook defecten die je vloer mogelijk heeft opgelopen. Daarnaast is het verkrijgbaar in verschillende ontwerpen en kleuropties. Kortom je kan je garage of andere ruimte helemaal naar eigen smaak ontwerpen. Soms worden er andere materialen aan toegevoegd, zoals kwartspoeder. Deze toevoegingen kunnen heel decoratief zijn. 

Het kost niet veel

Een polyurea Coating is een goedkope oplossing als je je vergelijkt met de traditionele opties. Ten eerste hoef je de bestaande vloer niet te slopen. En je hoeft geen geld uit te geven aan dure tegels of laminaat. Omdat het zo snel gegoten wordt, heb je ook geen hoge arbeidskosten.. 

Perfect als de vloer weerstand moet bieden

Er zijn bepaalde ruimtes, zoals je garage, waar van alles op de vloer kan vallen. Niet alleen zware objecten, maar ook vocht of chemicaliën. Een versterkte laag over vloer beschermt tegen deze schadelijke elementen: zware schokken, hitte, chemicaliën, of water. Het heeft niet voor niks een reputatie als winterharde vloer.

Polyurea Coating

Niet stuk te krijgen

Deze elastische coating is niet alleen bestand tegen schokken, maar is ook bestand tegen aanzienlijk gewicht welke langdurig op de vloer rust. De treksterkte van polyurea coating onderscheidt van andere coatings. Het heeft een elastisch vermogen waardoor er geen scheuren ontstaan aan het oppervlak. 

Schoon en hygienisch

Nog een reden waarom deze coating zo geschikt is voor garages, is dat je eigenlijk niet hoeft te onderhouden. In tegenstelling tot een gewone betonnen vloer die grof en broos is, kun je dit glanzende en veerkrachtige oppervlak gemakkelijk schoon houden. Het maakt niet uit hoe je schoonmaakt. De vloer kan tegen water, tegen een stofzuiger en tegen een bezem. Door het gladde niet poreuze oppervlak hechten bacteriën zich niet aan de vloer. 

Geschikt voor alle voertuigen

De gecoate garagevloer is geschikt voor elk type voertuig. Dankzij het uniforme oppervlak houdt het autobanden in topvorm. Je zult dus geen onnodige slijtage meer ondervinden aan je banden. En mocht je een grote auto of een bestelbusje hebben, ook geen probleem. Deze vloer kan alles aan. Meerdere auto´s zijn ook geen enkel probleem. Je zal nooit een scheurtje in de vloer zien.