Hoe kies ik isolatiefolie?

Hoe kies ik isolatiefolie?

November 20, 2019 Huis en Tuin Wonen 0
isolatiefolie wordt onder de vloer aangebracht

Isolatiefolie wordt tegenwoordig in het huis veel gebruikt als isolatiemateriaal. Het grote voordeel van de folie is dat het zowel in de zomer als in de winter werkzaam is. Maar hoe kies je de juiste folie? De keuze begint met de vraag voor welke toepassing je de folie gaat gebruiken en wat de kenmerken van je woning of kantoor zijn. Isolatiefolie kan namelijk toegepast worden op meerdere plekken, zoals het dak, de vloer, het plafond, de schuur, de muur en de kruipruimte. Hieronder leggen we per ruimte uit waar je rekening mee moet houden als je isolatiefolie gaat kopen. 

Isolatiefolie dak

Bij het isoleren van het dak moet je kiezen of je het dak van binnenuit of van buitenaf wilt isoleren. Daarnaast kun je ook kiezen om te isoleren tegen geluidsoverlast. Om te isoleren tegen geluidsoverlast kan je het beste kiezen voor isolatiefolie die bestaat uit een aantal lagen schapenwol. 

Isolatiefolie vloer 

Heb jij altijd koude voeten? Vloerisolatie houdt de warmte in huis en bespaart energie. Hoe de vloer isolatiefolie aangebracht wordt is volgens Milieu Centraal afhankelijk van de kruipruimte in huis. Heeft het huis een kruipruimte van 35 centimeter of hoger? Dan wordt de isolatiefolie tegen de onderkant van de vloer aangebracht. Het aanbrengen is op deze manier heel eenvoudig. Is er geen kruipruimte aanwezig in huis of is deze lager dan 35 centimeter? Dan wordt of de vloer van bovenaf geïsoleerd of er wordt isolatiefolie aangebracht op de bodem van de kruipruimte. 

Isolatiefolie muur

Bij het isoleren van een muur of wand moet je kiezen tussen drie opties. Je kunt de muur of wand van binnenuit of van buitenaf isoleren. Bovendien is het ook mogelijk om isolatiefolie aan te brengen in de lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur. Dit wordt spouwmuurisolatie genoemd. Net als bij isolatiefolie voor het dak is het ook mogelijk om isolatiefolie te kiezen voor de muur die geluidsoverlast tegen gaat. 

isolatiefolie wordt onder de vloer aangebracht

Isolatiefolie kruipruimte

De kruipruimte of de kruipkelder is de ruimte tussen de grond en de onderkant van de begane vloer van de woning. Door het isoleren van de kruipruimte koelt het binnen minder snel af waardoor je energierekening omlaag gaat.. Zoals al eerder aangegeven hangt de grootte van de kruipruimte af hoe de ruimte het beste geïsoleerd kan worden. Daarnaast is het ook belangrijk of je last hebt van vochtproblemen in de kelder. 

Isolatiefolie kopen?

Isodiscount is een winkel/webshop met een ruim assortiment aan isolatiefolies. Zij hebben meerdere soorten isolatiefolies die je toe kunt passen op meerdere plekken in huis. Zo hebben ze dak isolatiefolie, vloer isolatiefolie, plafond isolatiefolie, schuur isolatiefolie muur/wand isolatiefolie en kruipruimte isolatiefolie in het assortiment.