Verhuizen in de hoofdstad

Verhuizen in de hoofdstad

May 5, 2021 Huis en Tuin Wonen 0
verhuizer van een verhuisbedrijf

Heb je net een huis gekocht of verkocht in de hoofdstad? Gefeliciteerd. Nu ben je op zoek naar een verhuisbedrijf in Amsterdam, maar dat zijn er zo veel dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Dit zijn bedrijven die jouw kostbaarste bezittingen van je oude woning naar je nieuwe woning gaan verplaatsen; dat is belangrijk werk en daar wil je graag goede verhuizers voor hebben. Daarom zetten we hieronder op een rijtje waar je op moet letten bij het zoeken naar een verhuisbedrijf in Amsterdam.

Hoe lang bestaat het verhuisbedrijf al?

Een verhuizer die al jaren in het vak zit zal precies weten hoe iets moet gebeuren en hoe lang dit ongeveer duurt. Zo’n ervaren verhuisbedrijf zal minder snel fouten maken dan een jonger bedrijf, dat alles nog enigszins moet uitvogelen. Dit geldt voor een verhuisbedrijf in Limburg net zo goed als voor een verhuisbedrijf in Amsterdam. Daarom is een vuistregel: hoe meer ervaring een verhuisbedrijf heeft, hoe waarschijnlijker is het dat je voor onverwachte uitdagingen komt te staan.

Online reviews

Misschien nog wel belangrijker dan de gegeven vuistregel hierboven zijn de reviews die (online) te vinden zijn over het verhuisbedrijf. Reviews zeggen iets over de service die een bedrijf levert en hoe tevreden de eerdere klanten zijn over deze service. Is het een jong verhuisbedrijf, maar staan er 100 reviews online, allemaal 5 van de 5 sterren? Dan zit je waarschijnlijk goed. Een verhuisbedrijf dat al langer bestaat, maar waar de online reviews ronduit slecht zijn of uiteenlopen is iets om voor op te passen. Doe naar deze laatste bedrijven iets meer onderzoek om te kijken waar de slechte reviews vandaan komen en waarvoor ze gegeven zijn.

verhuizer van een verhuisbedrijf

Hoe zit het met verzekeringen?

Doorgaans weten verhuizers wat ze doen en zullen je spullen dus veilig van A naar B komen. Er komen soms echter situaties voor waarin je spullen wél schade oplopen. Dit hoeft niet per se binnen de macht van het verhuisbedrijf te liggen; denk aan een aanrijding van de verhuisvrachtwagen of brand in de opslag. Het is dan belangrijk om te weten hoe dit verzekeringstechnisch is geregeld. Komt dit voor rekening van de verhuizer, of is het iets waar je zelf een verzekering voor af had moeten sluiten? Bespreek dit van tevoren met de verhuizer en bepaal waar jouw aansprakelijkheid eindigt en die van het verhuisbedrijf begint.

Keurmerk

Als extra garantie bij het zoeken naar een verhuisbedrijf in Amsterdam, kun je kijken of het verhuisbedrijf het keurmerk ‘Erkende Verhuizer’ draagt. Dit keurmerk, dat wordt uitgegeven door de brancheorganisatie, vertelt je dat het verhuisbedrijf periodiek getoetst wordt op een aantal eisen (denk aan kwaliteitseisen, maar ook aan milieu- en veiligheidseisen) en geeft dus een beetje extra zekerheid.

Wat betaal je voor een verhuizing?

Hoeveel je betaalt voor een verhuizing, hangt af van het verhuisbedrijf waarmee je in zee gaat. De tarieven die deze bedrijven hanteren verschillen nog wel eens (een verhuisbedrijf in Amsterdam is waarschijnlijk langer bezig, en dus duurder, dan een verhuisbedrijf in Limburg) en vooral de tijd die een verhuisbedrijf nodig denkt te hebben kan per bedrijf en regio sterk variëren. Bekijk de offerte van tevoren goed en bespreek waar de verhuiskosten uit bestaan, dit geeft duidelijkheid en zorgt ervoor dat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat doet de verhuizer en wat doe je zelf?

Iets waar je ook goed van op de hoogte wilt zijn is waar je eigen verplichtingen stoppen en die van de verhuizer beginnen. Regelt de verhuizer al het verpakkingsmateriaal of moet je dit zelf doen, of bij ze kopen? Moeten de verhuisdozen op de begane grond aangeleverd worden om extra kosten te voorkomen, of halen de verhuizers dit zelf op van de verschillende verdiepingen? Moeten zware meubels zo veel mogelijk uit elkaar gehaald worden of worden deze in hun geheel meegenomen? Dit zijn enkele vragen waarbij het handig is om van tevoren besproken te hebben wat er van de verhuizer verwacht wordt, maar ook wat er van jou verwacht wordt.

Bescherming tijdens transport

Hoe worden je spullen verpakt? De meeste schade in de transportwereld vindt plaats tijdens het transport zelf. Het ene verhuisbedrijf in Amsterdam maakt gebruik van houten kisten, het andere wikkelt alles in stofdekens. Wordt er gebruik gemaakt van spanbanden in de vrachtwagen? Worden eventuele karren ingepakt met krimpfolie? Informeer naar de bescherming tijdens het transport, zodat je weet of je je meest kostbare spullen wat extra in moet pakken voor de reis.

Overweeg al deze dingen goed bij het uitkiezen van een verhuisbedrijf in Amsterdam, dan heb je de grootste kans op een probleemloze verhuizing.